МРКОЊИЋ ГРАД, 28. МАРТА /СРНА/ - Књижевник Невен Милаковић представио је вечерас у Народној библиотеци у Мркоњић Граду збирке пјесама "Вила са Кошара" и "Радост покајања".

ПРОМОВИСАНЕ ЗБИРКЕ ПЈЕСАМА „ВИЛА СА КОШАРА“ И „РАДОСТ ПОКАЈАЊА“

МРКОЊИЋ ГРАД, 28. МАРТА /СРНА/ – Књижевник Невен Милаковић представио је вечерас у Народној библиотеци у Мркоњић Граду збирке пјесама „Вила са Кошара“ и „Радост покајања“.

Публика је имала прилику да упозна аутора познате пјесме о борби српских јунака против албанске војске, терористичке ОВК и НАТО-а на караули Кошаре.

Милаковић је навео да је „Вила са Кошара“ збирка родољубиве поезије, а „Радост покајања“ збирка духовне поезије, које су издате прошле године, те да се у њима су пјесме које су настајале посљедних деценија.

„У књизи `Вила са Кошара` налази се 15 пјесама и оно што ја сматрам најбољим мојим дјелом, а то је `Сонетни вијенац о Јасеновцу`. То је лирска поезија која се бави епским темама, ту су пјесме које се баве периодом од Косовског боја, па до битке на Кошарама“, рекао је Милаковић новинарима.

Он је додао да се у књизи духовне поезије „Радост покајања“ налази доста пјесама посвећенх светитељима, али и пишчевих размишљања о духовним темама преточеним у пјесме.

Уредник издавачке куће „Ас оглас“ из Зворника Дејан Спасојевић која је објавила књиге навео је да је ријеч о врло популарним издањима који привлаче пажњу читалачке публике, те да је књига „Вила са Кошара“ лани проглашена за књигу године у овој издавачкој кући.

Спасојевић је нагласио да се може рећи да је „Вила са Кошара“ својеврсна страдалачка химна новијег доба о историји српског народа.

Невен Милаковић Ликота рођен је у Подгорици 1963. године а са поносом истиче своје личко поријекло, из којег је и „извукао“ надимак.

Више од деценије живи и ствара у Бару. Сав свој вијек посветио је писању стихова и романа. Објавио је више књига међу којима „Дар Мајке Божије“, „Подгорички“, „Посљедњи плотун“, „Цвијеће добра“.

 

 

SRNA

 

 

О Dejan Spasojević

Проверите и

Милош Димић – Христов мир је наша насушна потреба

-Од када се бавиш писањем, и да ли је твоје основно занимање правника утицало на …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *