PROMOVISANA KNJIGA “PRIČE IZ STARE ŠKRINJE”

ZVORNIK, 14. MAJA – U zvorničkom Domu omladine večeras je promovisana knjiga “Priče iz stare škrinje”, autora Aleks Saške iz Sarajeva, koja živi i radi u Lazarevcu.
“Nadahnuće i inspiraciju predstavlja mi čovjek iz okruženja uokviren u životne priče sa jednom porukom koja treba svima nama, pogotovo u ovim vremenima, da bude lajt motiv, a to je da dobrota uvijek pobjeđuje”, rekla je novinarima Aleksa Saška.

Ona je naglasila da je poruka iz nekih njenih priča da se, bez obzira na sve životne teškoće, uvijek treba držati svoje vjere i čuvati ljubav u sebi, jer dobrota nikada ne zastarijeva.

Recenzent Milena Kovačević napisala je da će neke priče iz ove knjige ozbiljno potresti čitaoce svojom izuzetnom umjetničkom snagom, ali i tragičnošću događaja koje opisuje.

“U knjizi se prepliću različiti motivi: usamljenost, izdaje, ljubavi, trpljenje nasilja, pravog i prividnog prijateljstva, siromaštva, želje za potomstvom, stradanja, nade…”, navela je Kovačevićeva.

Knjigu “Priče iz stare škrinje” objavila je zvornička izdavačka kuća “AS oglas”, čiji je direktor Dejan Spasojević rekao da je ovo djelo proglašeno najboljim od 50 zbirki pripovjedaka dospjelih na književni konkurs Peti “Drinski susreti 2021”.

Aleks Saška je za Udruženje slobodnih umjetnika Australije objavila knjigu praktične psihologije “Izazov 30 dana”, koja predstavlja kombinaciju psihološke radionice i putopisa. Osim umjetničkog, njeno ime je Aleksandra Gajić.

 

О Dejan Spasojević

Проверите и

У припреми књига “РОВЦА И РОВЧАНИ“ аутор Бранко Бато Крковић

РОВЦА И РОВЧАНИ Ровца су најмања од седам брда, а ,,највећа динарска карсна површ како …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *