Представљена збирка пјесама „Отисак нити“ аутора Сњежане Ђоковић

ЗВОРНИК – У зворничком Дому омладине вечерас је представљена збирка пјесама „Отисак нити“ аутора Сњежане Ђоковић из Источног Сарајева.

Ђоковићева је рекла Срни да су у збирци обухваћене и родољубљиве пјесме, односно пјесме које је писала у рату и поратним збивањима, а затим у времену њене зрелости.

„`Отисак нити` је назив од које су ме неки одговорали јер би, као прва збирка, могло бити претенциозно, међутим, то је управо отисак моје душе која је, поприлично, згажена, неким животним околностима, па сам на тај начин сажела сву бол и љубав у тој збирци“, истакла је Ђоковићева.

Рецензент Горан Максимовић написао је да поезија за Ђоковићеву представља „неуморну плетисанку“, а рецензент Александра Шаренац описала је „Отисак нити“ као савршено заокружен циклус од 24 пјесме.

Директор издвачке куће „Ас оглас“ из Зворника Дејан Спасојевић рекао је да је књига „Отисак нити“ награђена на шестим Дринским књижевним сусретима, тачније, нашла се на другом мјесту у категорији поезије за прву књигу у конкуренцији 36 рукописа.

(www.palelive.com / Срна)

 

 

О Dejan Spasojević

Проверите и

Милош Димић – Христов мир је наша насушна потреба

-Од када се бавиш писањем, и да ли је твоје основно занимање правника утицало на …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *