Представљена књига „Заљуби се један Васа“

У Зворнику је вечерас промовисана књига пјесама за дјецу „Заљуби се један Васа“, аутора Драгане Павловић Рибаћ из Бијељине.
Књига је изашла у издању зворничке издавачке куће „АСоглас“.

Рибаћева је истакла да књига „Заљуби се један Васа“ има три циклуса у којима су кроз стихове описани дјечији несташлуци са призвуком дјетињства.

Она је додала да је то углавном аутобиографска књига за све маме, за дјецу предшколског и школског узраста и истакла да инспирацију за пјесме налази у дјеци пошто ради у школи.

Павловић Рибаћ је најавила и трећу књигу у којој би требало да се у једној половини нађу бајке, а у другој циклус пјесама са методом досадашњег писања.

Рецензент Александра Гајић написала је да је књига „Заљуби се један Васа“ одраз мајчинства ауторке и рада са дјецом те да из ње исијава значај исконске повезаности мајке и дјетета.

  • Поезија је пуна хумора који читаоце дубље веже и пружа увид из другачије перспектве о дјетету које тјера инат – написала је у рецензији Гајићева.

И рецензент Јелена Нешковић сматра да су пјесме Драгане Паловић Рибаћ садржајне, поједине веома сликовите, ритмичне.

  • Било је задовољство упловити поново у дјечији свијет, свијет маште, снова, несташлука и присјетити се и поновити најважније поруке живота – написала је Нешковићева.

РТРС
СРНА

О Dejan Spasojević

Проверите и

ПРОМОВИСАНЕ ЗБИРКЕ ПЈЕСАМА „ВИЛА СА КОШАРА“ И „РАДОСТ ПОКАЈАЊА“

МРКОЊИЋ ГРАД, 28. МАРТА /СРНА/ – Књижевник Невен Милаковић представио је вечерас у Народној библиотеци …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *