Predstavljena knjiga “Kralj i tri šešira“ autorke Dragane Pavlović Ribać

Knjigu „Kralj i tri šešira“ koja je posvećena velikoj i maloj djeci, sinoć je u Centru za kulturu u Bijeljini predstavila Dragana Pavlović Ribać.

„U knjizi se nalaze i prozni i poetski tekstovi, šest bajki i sedam pjesama. Bajke u knjizi govore o borbi između dobra i zla, o preprekama koje je neophodno savladati da bi se stiglo do cilja“, riječi su autorke. Ona ističe da su joj djeca nepresušna inspiracija za napisane knjige i da su ona i i najveći kritičari.

Ovo je treća knjiga koja u odnosu na prethodne dvije ima i bajke, a ne samo pjesmice za djecu. Recenzije za ovu knjigu napisale su profesorice srpskog jezika Jelena Nešković i Aleksandra Gajić.


Knjiga je štampana u ASoglas izdavaštvu iz Zvornika.

Direktor izdavaštva Dejan Spasojević je rekao da ovakva izdanja imaju vaspitnu ulogu jer su usmjerena na najmladje u vremenu preobaviještenosti kada sve manje korisnih sadržaja dolazi do djece, da ih usmjeri na prave vrijednosti. Pisati za djecu nije lako jer pored talenta treba dosta empatije i brižlijvosti da poruke koje djeci šaljemo budu na korist i vaspitanje, na dobrih vrijednosti usvajanje, istakao je Spasojević.

Na predstavljanju ove knjige nastupila su i djeca koja su recitovala pjesmice iz knjige. Nakon recitacija djeci su dodjeljene i zahvalnice.

Dragana Pavlović Ribać prvu knjigu „Roda bez pardona“ kao dar publici poklonila je 2020. godine dok je dvije godine kasnije obradovala i novim naslovom „Zaljubi se jedan Vasa“.

Predstavljanje nove knjige „Kralj i tri šešira“ planirano je 14. februara i u Zvorniku.

www.magic.ba

foto: ASoglas izdavaštvo /ASinfo.info

О Dejan Spasojević

Проверите и

Predstavljanje knjiga Vukosava Delibašića u Zvorniku

Subota, 22.6.2024.godine u Domu omladine u Zvorniku sa početakom u 19,00 časova održaće se predtsavljanje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *