Predstavljena knjiga „Džepovi puni zvijezda“ autora Snežane A. Topalović

U zvorničkom Domu omladine predstavljena je knjiga „Džepovi puni zvijezda“ autora Snežane A. Topalović iz Bijeljine.

Knjiga je izašla u izdanju zvorničke Izdavačke kuće „ASoglas“.

Toplaovićeva je rekla novinarima da je zbirka priča „Džepovi puni zvijezda“ nastala u dvije protekle godine na istinitim događajima i stvarnim ličnostima.

– Knjiga je podijeljena u četiri cjeline i ima 30 priča koje nose snažnu porku i pouku – rekla je ona i dodala da je je njeno odrastanje na selu uz gorštake mještane motivisalo da sačuva srpski jezik, te arhaične izraze, pokušavajući da ljude vrati u prošlost, u neko bolje i prirodnije vrijeme.

Recenzent Ljiljana Ristanović  napisala je da autor knjige ne čini svoje likove autentičnim dubinskom analizom njihovih duša, kako to rade, na primjer, klasici realizma, već neka kratka i jezgrovita reakcija datih junaka na njihove sudbine u potpunosti otkriva njihov karakter i najdublje tajne njihovih duša.

Gorjana Rosić je u recenziji napisala da je, u cjelini gledano, zbirka pripovjedaka pod nazivom „Džepovi puni zvijezda“ istinsko osvježenje na našem govornom području.

– Pripovjedački veoma snažne, sa do detalja oslikanim likovima, bez suvišnih digresija, bespotrebnih opisa i nametanja stavova, pripovijetke, novele i minijature u ovoj zbirci predstavljaju izazov za istraživače koji se bave naukom o književnosti – napisala je Rosićeva.

Ona je navela da posebno bogatstvo u ovoj zbirci predstavlja jezik – lijep, sočan, osebujan, autentičan, arhaičan i sposoban da opiše svaku pojavu, osobinu i ponašanje.

Direktor Izdavačke kuće „ASoglasi“ Dejan Spasojević rekao je da je zbirka priča nagrađena na petim „Drinskim književnim susretima“ i dodao da je autor knjige svojevrsnom sublimacijom narodnog predanja i sopstvene mašte oblikovao nesvakidašnje priče u književnu formu i time ih sačuvao od zaborava.

Infobirač / ASinfo

 

 

 

О Dejan Spasojević

Проверите и

Зворник: Најава промоције књига “Кап живота “ и “Спасовдан“

Зворник, 11.априла у Дому омладине са почетком од 18,00часова одржаће се представљање књига “Кап живота“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *