Održana promocija romana Željka Nestorovića „Hod po ivici vremena“

U Domu omladine u Zvorniku održana je promocija novog romana Željka Nestorovića „Hod po ivici vremena“. O romanu, koji je izašao u izdanju „Asoglas izdavaštva“ iz Zvornika, govorili su recenzenti i autor, a prema Nestorovićevim riječima djelo govori o ratu i ratnim traumama običnog čovjeka.

 – Iako je od rata prošlo 25 godina, osjetio sam potrebu na zabilježim priču koja će ostati upamćena. Rat je trauma koja ostavlja ožiljke na svima, a najviše na običnom čovjeku. Ovo je priča o jednom takvom čovjeku koji se iz idiličnog mira našao u ratnom okruženju, smrti, krvi, mržnji te pokazuje njegova osjećanja i razmišljanja u tim okolnostima – rekao je Nestorović.

On je dodao da se u djelima sa ratnom tematikom uglavnom piše o političarima ili poznatim ličnostima, a ova je o „malom“ čovjeku koji se bori da ono sačuva ono ljudsko u sebi.

 – Zato sam želio da prikažem čega se u ratnom okruženju boji običan čovjek, kako se bori sa avetima rata. On ne želi da mrzi, vjeruje u Boga, u dobrotu kod ljudi, a osnov opstanka mu je porodica. I kada je na prvoj ratnoj liniji, on misli na porodicu koja mu je svjetlo na kraju tunela. On želi da izađe živ iz besmisla ratovanja, ali je on, ujedno, hrabar vojnik. Vodi se onom krilaticom da je u ratu lako postati heroj, ali je teško ostati čovjek. Zato njegova logika na kraju pobijedi – rekao je Nestorović.

О Dejan Spasojević

Проверите и

ПРОМОВИСАНЕ ЗБИРКЕ ПЈЕСАМА „ВИЛА СА КОШАРА“ И „РАДОСТ ПОКАЈАЊА“

МРКОЊИЋ ГРАД, 28. МАРТА /СРНА/ – Књижевник Невен Милаковић представио је вечерас у Народној библиотеци …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *