Ненад Ж. Милошевић

 

БИОГРАФИЈА АУТОРА

Ненад Ж. Милошевић

 

Рођен је 15.9.1985. године у Словенији. Основну школу и гимназију завршио је у Пожаревцу, а у Београду Филолошки факултет. Ради као професор српског језика и књижевности у Пожаревачкој гимназији.

Поезију и прозу објављује у књижевним публикацијама, зборницима поезије и на интернету. Учествовао је на међународним песничким сусретима „Орфеј на Дунаву” и драмским конкурсима („Стеријино позорје” и ,,Слободан Стојановић”). Награђиван је и похваљиван на поетским конкурсима (,,Видовдански цвет”, ,,Ода сунцокрету”). Био је члан редакције часописа „Браничево”. Водио је књижевне вечери и разговоре са књижевницима за децу (Јасминка Петровић и Весна Алексић) и одрасле (Славица Јовановић). Учесник је међународног конкурса POT-VOT (Poets of today, voices of tomorrow).

Бави се лектуром (Казаљке Старог Сата, Дуње Вулић, Прича о Петру, Марка Михајловића). Сарађивао је са Издавачком кућом Нови Логос, за коју је радио дигитално издање читанке за 8. разред и препоруке за његову примену.

Дечји роман Рино Стар и Мордаксов сан објавио је 2005. године за Народну књигу. У оквиру поетског конкурса Књижевних вертикала објавио је збирку песама Девет страна света у књизи Двокњижје, са Милошем Марјановићем 2020. године. Исте године, у оквиру Пројекта културе Града Пожаревца, објавио је збирку песама Сонети свемира за Књижевну заједницу Пожаревац. У децембру 2021. је објавио збирку песама Буквар снохватица за Књижевну заједницу Пожаревац и Издавачку кућу Филип Вишњић из Београда. У новембру 2023. биће штампана његова збирка песама ,,Небески дечак“.

 

О Dejan Spasojević

Проверите и

Стојанка Ђокић

БИЉЕШКА О ПИСЦУ Стојанка Ђокић је рођена 1990. године у Бијељини, гдје је завршила Гимназију …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *