МИЛОВАН МИЛАНКО ЛЕЛЕК

Рођен на Огњену Марију 1947.године у прелијепом планинском селу Малом Пољу, општина Хан Пијесак, али је највећи дио свог живота провео у Власеници, у којој и данас живи као пензионер- Божији приправник, чекајући и његов последњи позив.

Био је просвјетни радник( Предавао углавном Руски језик); пет година Главни и одговорни уредник Радио Власенице, и више од двадесет година предсједник СПКД “Просвјета“ Власеница.
Поезију воли, њоме се одавно бави, и до сада има десет самосталних објављених књига, уз још неколико заједничких са другим књижевним ствараоцима из окружења и шире.

У овој својој једанаестој збирци одабрао је тридесетак њему најдражих наслова, и објављених и необјављених, како би заокружио планирано и дао колики-толики допринос пјесмама посвећених мајци, јер мајка је увијек и била и биће неисцрпна инспирација и пјесника и осталих стваралаца!

Члан је књижевног клуба “Луча“ Власеница од његовог настанка и учесник многих књижевних манифестација по Републици Српској и Србији и добитник значајних признања и награда.

О Dejan Spasojević

Проверите и

Nevena Petronić

Nevena Petronić, rođena 9.4.1998. godine u Loznici. Osnovnu i srednju školu završava u Zvorniku, gdje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *