Милош Димић – Песништво је дар Божји

Крушевачки песник Милош Димић објавио је три збирке духовних песама које представљају духовно-поетски триптих.
АСоглас издаваштво објавило је књигу “Боготражитељ”.


Занимљиво је да свака збирка садржи 33 песме, аутор књига је желео да број песама буде раван земаљским годинама Господа нашег Исуса Христа, па је и на корицама књига Христова икона.
Књиге су, дакле, христоцентричне, а такав треба да буде и живот сваког православног хришћанина, да нам свима Христос буде на првом месту у животу.
“Нека вам Христос буде центар свега и све ваше молитвене жеље биће услишене”, сећа се Милош тих речи које је изговорио парохијски свештеник отац Раде Радивојевић на празник Светог Василија Острошког 2019. године када се Милош венчао са својом супругом Маријом са којом живи у родном селу Бела Вода у великој породичној заједници са четири генерације. Милош и Марија имају ћерку Магдалену која им је донела неизмерну радост и свету дужност родитељства.

Са својим братом близанцем Урошем од раног детињства Милош пише песме. Обојица су дипломирали истог дана на Правном факултету Универзитета у Београду крајем 2009. године. Песништво је дар Божји који су са љубављу неговали, а пре више од пет година Урош је добио идеју за писање духовних песама у част светитеља Божјих. Епископ крушевачки др Давид Перовић дао је Димићима благослов, песме су годинама објављиване на фејсбуку, али ове године су стављене и између корица. Милош благодари Богу и светитељима на молитвеном заступништву и кроз писање духовних песама жели да узврати Господу за добијени дар, да шири духовну радост и подстиче на молитву. Надахнуће долази из литургијског живота и читања житија светих. Милош је и црквени благајник у парохијској цркви и сматра да је благослов Божји када се човек духовно остварује и изграђује у парохијској заједници, уз помоћ и подршку парохијског свештеника.

Милош добија снагу, надахнуће и радост у Цркви Христовој и у својој породици за коју неизмерно благодари Богу и зато је његова молитвена жеља да се сви боре за очување породице и рађање деце јер породица представља најснажнији ослонац у животу, а васпитање деце је највећа одговорност за родитеље. Данас је најлепша вест када се роди дете јер то даје снагу и смисао животу.
Духовна поезија оплемењује душу, доноси радост и подстиче на молитву, што и мотивише Милоша да пише песме у част светих Божјих угодника које прославља наша Мајка Црква, а жели да надахне младе људе на стваралаштво јер сви имају одређене дарове од Господа, само их треба открити и умножити у славу Божју.

Милошеве књиге које носе наслове “Боготражитељ”, “Богоугодништво” и “Слава Богу” могу се поручити на мејл milosiuros85@gmail.com, а аутор ће их послати са написаном посветом.

О Dejan Spasojević

Проверите и

Проф. др Зоран Милошевић – Кутура – Светост – Геополитика (Интервју)

Проф. др Зоран Милошевић – Кутура – Светост – Геополитика (Интервју)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *