Милада Тандарић Капетановић: Љубав је моја инспирација и главни покретач доброг и лијепог

АСинфо:Разговарамо са Миладом Тандарић Капетановић, ауторком збирке пјесама “Корак до сна“ реците нам нешто више о томе, која је то књига по реду?

Милада : Збирка „Корак до сна“ је друга по реду , прва збирка пјесама „Између стварности и снова “ изашла је из штампе крајем јуна 2018-е у издаваштву Dis-company из Пала.

АСинфо: Може ли се рећи да је ово збирка љубавне поезије, љубави у оном најширем смислу, као покретача свега?

Милада: Ово је збирка љубавне поезије која садржи педесет пјесама , иако пишем пјесме различитих жанрова тј описне, завичајне, родољубиве ипак највише је љубавних пјесама.Љубав је моја инспирација и главни покретач доброг и лијепог, а знамо да је љубав осјећање које подразумева радости, срећу, тугу, бол, разочарење тако су и пјесме у том смислу разноврсне.

АСинфо: Да ли је ово вријеме у ком живимо сурово за једног умјетника, пјесничку душу или је то од вајкада тако?

Милада: За једног умјетника и пјесничку душу свако вријеме је сурово ја мислим да је то од увијек тако.

АСинфо: Ова књига објављена је у сарадњи штампарије и издавачке куће АСоглас и књижевног клуба Вуково перо из Лознице, да ли сте задовољни том сарадњом?

Милада: Задовољна сам сарадњом са издавачким кућама и овим путем им се захваљујем на ажурности и морам нагласити да сам јако поносна и срећна што сам члан клуба писаца „Вуково Перо“ из Лознице

АСинфо: Вријеме пандемије негативно утиче на јавна окупљања, а самим тим на промоције књиге, да ли планирате ускоро неку промоцију и гдје?

Милада: Прву промоцију ове књиге планирам у сарадњи са вама тј АСоглас-ом, у Зворнику јер јер сте ви један од издавача, а уједно и књига је штампана код вас, затим планирана је промоција у Лозници такође мојој издавачкој кући и у мом родном граду Палама. Наравно када се стекну услови за то.

АСинфо: Видимо да су рецензенти ове књиге дали добре оцјене , да ли сте ви задовољни њиховим виђењем вашег стваралаштва?

Милада: Задовољна сам такође рецензијама јер оне уствари представљају садржај ове збирке.Рецензенти су Љутомир Рундић књижевник из Лознице и Свјетлана Самарџија писац из Пала

АСинфо: Ваша порука читалачкој публици али и свијету уопште…

Милада: Моја порука за читалачку публику тј љубитеље писане ријечи је да много више посјећују промоције пјесника и писаца јер је књига најбољи човјеков пријатељ и најљепши поклон. Порука свијету уопште је да шире љубав а не мржњу и као што је рекао наш писац Меша Селимовић „љубав је ваљда једина ствар на свијету коју не треба објашњавати ни тражити јој разлог.“

О Dejan Spasojević

Проверите и

Интервју са Драганом Величковићем, аутором награђене збирке “ Кумова слама“

Драган Величковић, трећенаграђени за рукопис поезије на Седмим Дринским књижевним сусретима, песник, сликар, кантаутор, дизајнер. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *