Књига афоризама „Пуцњи без опомене“ Јове Николића

“На нашим улицама се пуца без опомене. То је опомена свима који излазе на њих“, афоризам је Јове Николића из чијег контекста је извучен наслов књиге која ће ускоро изаћи у издању АСоглас-а из Зворника.
У њу је на 158 страница уврштено око 750 афоризама насталих у протеклих десетак година.
Писац на духовит, сатиричан, ироничан, парадоксалан, уврнут и изнад свега језгровит начин третира теме које га инспиришу и иритирају дајући им својеврстан печат времена у којем живимо.
Добро је, како каже аутор, што је рецензент књиге угледни писац и психијатар др Слободан Симић јер је само он на адекватан начин могао да сагледа овакво „лудило“ необичних идеја, ситуација и изведених премиса понуђених у овој књизи.
Напомињемо да је Николић добитник више књижевних награда и признања и до сада je објавио пет збирки афоризама, једну антологију и дугогодишњи је уредник сатиричног портала „На првом сте мјесту“.
Уредништво АСоглас-а са задовољством најављује издање књиге „Пуцњи без опомене“, у библиотеци Савремена сатира, не сумњајући да ће дјело наићи на добар пријем код читалачке публике.

О писцу

Јово Николић (Тутњевац, 1958), афористичар и анто-
логичар.Дипломирао је на Педагошкој академији у Тузли(Одсјек: математика и физика) и Факултету за услужни
бизнис у Новом Саду (Одсјек: финансијски менаџмент).Књиге афоризама: Имитација логике (1986), Ланчана реакција (2000; пет издања), Отворени прелом (2002), Зас-
тава свих боја (2007), Дух материје (2012), Протести мождане масе (2008, Антологија афоризама БиХ).Књижевне награде: „Вук Глигоријевић“, „Радоје Домановић“ ; „Екселенција сатире“ и „Драгиша Кашиковић“.Фестивалске награде у: Бањалуци, Приједору, Бијељини, Струмици…
Међународна књижевна награда „Наџи Наман“ за креативни допринос књижевности (Џуније, Либан, 2018).Објављивао је у више листова и радио-емисија.Уврштен у 50-ак зборника, антологија и лексикона.Имао је самосталне изложбе афоризама у више гра-
дова.Афоризми су му превођени и објављивани на више свјетских језика.Живи и ради у Угљевику (Република Српска, БиХ).

О Dejan Spasojević

Проверите и

У припреми књига “РОВЦА И РОВЧАНИ“ аутор Бранко Бато Крковић

РОВЦА И РОВЧАНИ Ровца су најмања од седам брда, а ,,највећа динарска карсна површ како …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *