Jadranka Milenković

Kratka biografija:

Jadranka Milenković (1969, Pula, Hrvatska). Radi u Apelacionom sudu u Nišu. Osnivač Kluba „Prejaka reč“, koji okuplja mlade ljude zainteresovane za književnost, filozofiju i umetnost.
Objavljene knjige: „Heteros“ (roman; NKC, 2019), „Soba 427“ (roman; Arete, 2019), „Preko kolena“ (poezija; Presing, 2020), „Šesta pesma za Ingu“ (roman; Presing, 2021), „Olivera uči nemački“ (roman; Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, 2022), „Kroz zatvorena vrata“ (priče, Presing, 2022).
Nagrade:
Roman „Soba 427“ nagrađen je 2019. godine Arete nagradom za knjigu godine, bio je u najužem izboru za nagrade „Stevan Sremac“ i „Slaviša Nikolin Živković“ i u širem za NIN-ovu i nagradu „Beskrajni plavi krug“. Priča „Strah“ je nagrađena prvom nagradom na konkursu „Miodrag Borisavljević“ za 2019. godinu. Na konkursu „Tragom Nastasijevića“ za 2019. godinu, dobitnica je prve nagrade za esej „Prilog raspravi ’Spartak ili Isus’“ i druge nagrade za priču „Jedan dan“. Za rukopis priča „Najdražem kapetanu“ osvojila je nagradu publike na konkursu Trećeg Trga, a rukopis romana „Olivera uči nemački“ ušao je u najuži krug na konkursu izdavačke kuće Dereta za 2021. godinu, da bi 2022. bio objavljen u Istočnom Sarajevu kao trećenagrađeni na konkursu „Zlatna sova“. Zbirka priča „Lice gospodina sa kišobranom“ nagrađena je prvom nagradom na „Drinskim književnim susretima“. Dobitnica je prve nagrade na konkursu „Tragom Nastasijevića“ u 2022. godini za priču „Tri frižidera“, kao i druge nagrade na konkursu „Vukašin Conić“ za priču „Lisabon“. Iste godine, pesma „Žrtva“ osvojila je treću nagradu na konkursu „Šumadijskih metafora“. Objavljuje u periodici, u regionu i šire.

О Dejan Spasojević

Проверите и

Сњежана Ђоковић

Биографија Сњежана Ђоковић, рођена 1.8.1978. године у Сарајеву, БиХ. Основну школу завршила  у Сарајеву, а …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *