У припреми збирка пјесама за дјецу “ ЧАРОБНИ СВЕТ“ Божице Везмар

Рецензија

Већ на први поглед види се да песникиња Божица Везмар, иначе, ауторка две збирке песама за одрасле, ради са децом и да воли свој посао, те као резултат те љубави и креативности настала је ова невелика, али свакако занимљива и вредна збирка песама, која показује да просветно прегалаштво и књижевност за младе иду руку под руку.

Укупну естетску и уметничку вредност ове певаније чине и ђачки ликовни прилози у боји, који су углавном компатибилни са предметом описивања и на тај начин додатно улепшавају укупан утисак.

Божица Везмар пише једноставно, сликовито и непретенциозно, па је са њеном поезијом у везаном и  слободном стиху прилично лако успоставити комуникацију. Теме и мотиви су такорећи свакодневни, а тичу се њеног животног окружења, породице, школе, природе, те света биљака, животиња, инсеката.

Песме одишу топлином, непосредношћу и искреношћу, те својом симболиком и целокупним значењем привлаче пажњу малих читалаца. Ауторка је као учитељица и као мајка одавно у свету детињства, а овим издањем само потврђује и још једном доказује своју етичку, стваралачку и уметничку приврженост том бескрајном царству љубави, лепоте и снова.

Др Милутин Ђуричковић

члан Европске академије наука и уметности

О Dejan Spasojević

Проверите и

У припреми збирка пјесама “ НЕВИДЉИВА РУКА СПАСА“ Душке Ристић

Рецензија: Сенахид  Незировић: Поетски  првенац  Богољупке  душе (Душка  Ристић: „Невидљива Рука Спаса“, поезија, издавач: „АСоглас“, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *