Razmjena pozitivne energije između publike i autora-predstavljena knjiga “Priče duše” Momira Vasića

Knjiga „Priče duše“ autora Momira Vasića sinoć je predstavljena u Zvorniku. Uz muziku, glumu i zanimljivu priču, Vasić je posjetiocima pružio promociju za pamćenje. Autor je za publiku otpjevao nekoliko pjesama koje je sam pisao i koje javno izvodi. Dramskim nastupom i čitanjem priča iz Vasićeve knjige, program su upotpunili učenici SŠC „Petar Kočić“ i DIS scene Zvornik, koje su spremale profesorice Cvijeta Đurđić i Adrijana Kojić.

Svoj doprinos da promocija ostane upamćena kao jedna od najljepših dali su i učenici: Teodora Kuljić, Jovana Novaković, Ana Kalajdzić, Zlatko Janjić, Milan mladjenović. Oni su izveli dramski komad pod nazivom „Punoljetstvo“. Učenice Maja Kešelj i Sofija Ostojić čitale su priče iz knjige. Za muzički dio večeri, pored autora, nastupila jemuzička grupa SMS.

Vasić je rekao da je knjiga „Priče duše“ sastavljena od priča iz života nekih drugih ljudi, kao i onih priča kojima je bio svjedok nekih događaja.

Autor je ispričao priče o sudbinama ljudi sa ovih prostora opterećene istorijskim pamćenjem, zabludama ovog podneblja i društvenih odnosa, riječi su recenzenta Milana Pantića.

Recenziju za ovu knjigu napisao je i Dinko Osmančević, pisac i satiričar, a koji je rekao da je Vasić svestran autor koji svoj izraz pronalazi u mnogim književnim formama. Vasić u ovoj knjizi piše na jezgrovit način o ljudima svoga kraja, ljudima koje poznaje, pa su priče autentične i stvarne.

Knjiga „Priče duše“ štampana je u ASoglas izdavaštvu i nagrađena je prvom nagradom na 6. Drinskim književnim susretima.

Podsjećamo da Vasić piše pjesme, priče, poeziju za djecu, aforizme i satirične priče. Bavi se slikanjem i karikaturom.

 

Radio Magic

 

О Dejan Spasojević

Проверите и

Zvorničani uživali u književnoj večeri sa Milanom R. Simićem

ZVORNIK – U zvorničkom Domu omladine održano je autorsko veče aforističara Milana R. Simića iz …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *