Представљена књига „Вила са Кошара“ Невена Милаковића

У Културном центру Источно Ново Сарајево вечерас је, у оквиру манифестације „Принципови дани“, представљена збирка родољубиве поезије „Вила са Кошара“ аутора Невена Милаковића.

Милаковић је рекао да књига представља избор из његове родољубиве поезије, у којој се налази 100 пјесама.

– Ту су пјесме које обрађују комплетну српску историју од Косовског боја па до боја на Кошарама – напоменуо је Милаковић.

Он је додао да тренутно ради на избору духовне поезије, јер, како каже, има доста широк дијапазон и опус тема, а пише и љубавну поезију.

– Циљ ми је да објавим неколико књига у којима ће бити сажета моја поезија која стварам већ скоро пола вијека – додао је Милаковић.

Милаковић више од двије деценије живи и ствара у Бару и аутор је пјесме „Вила са Кошара“, за коју многи мисле да је народна пјесма.

Осим пјесме „Вила са Кошара“, по којој је збирка и добила име, у књизи су и већ познате пјесме у народу „Светиње“, „Ђедов завјет“, „Молитва“ и многе друге.

У оквиру манифестације „Принципови дани“ сутра ће бити отворена изложба под називом „Култура на фронту“ аутора Милијане Бојић и Сузане Пешевић Стојановић.

Изложба ће бити постављена на Тргу Србија у Источном Новом Сарајеву.

 

СРНА/КАТЕРА

 

О Dejan Spasojević

Проверите и

Zvorničani uživali u književnoj večeri sa Milanom R. Simićem

ZVORNIK – U zvorničkom Domu omladine održano je autorsko veče aforističara Milana R. Simića iz …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *