ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА „ШАРЕНА ПТИЦА“ ВИНКЕ БОРОВИНЕ

ЗВОРНИК, 22. ЈУНА /СРНА/ – У зворничком Дому омладине представљена је вечерас збирка пјесама „Шарена птица“ аутора Винке Боровине са Нишића, која живи и ради у Бијељини.

Представљајући своју књигу зворничкој публици Боровина је рекла да је ова књига настајала дуги временски период, најмање двадесетак година, које је носило неке тешке изазове, али захваљјући лијепим пјесничким римама преживљавало се то вријеме.

„Већина тих пјесама инспирисана је емоцијама које су се односиле на одлажења, растајања, несналажења, добровољног и недобровољног напуштања простора и људи и свега што човјек у датом времену има ту за себе и око себе“, рекла је Боровина.

Она је додала да је послије толико година настајања ове збирке скупила храброст, па је све пјесме спаковала на једно мјесто, које је сада доступно читаоцима.

Истичиући да је основни лајт мотив ове збирке њен завичај Нишићи, Боровина је рекла да је наслов збирке „Шарена птица“ симбол ширине, слободе, лета у висине, лета под обалке, али и пада, што живот чини непредвидивим и, наравно, изазовнијим.

Рецензен Миро Пејић рекао је да је пјесникиња са мањим прекидима и промјењивим интензитетом исписивала странице преносећи на папир своја осјећања, слутње, очекивања, али и предсказања, снове, као и виђења одређених доживљаја, догађаја, стања и појава.

„Рукопис ‘Шарена птица’ Винке Боровине садржи веома мелодичне, језички искристалисане пјесме изузетне умјетничке вриједности, необично успјешно римоване, са јединственим епитетима, поређењима и метафорама те истанчаном дескрипцијом“, сматра Пејић.

Збирку пјесама „Шарена птица“ изашла је у издању зворничке издавачке куће „АСоглас“. /крај/мсг/фото

О Dejan Spasojević

Проверите и

Из штампе је изашла збирка кратких прича “ ДАН ЈЕ МОГАО ДА ПОЧНЕ“ Жељке Аврић

ОБИЉЕ НА ТРПЕЗИ САЖЕТОСТИ   (Над збирком кратких прича Дан је могао да почне Жељке …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *