Вера Јовић : “Молитва“ – приче једне Смолућанке

Од када се бавите писањем и одакле назив МОЛИТВА ?

Читати волим,да ћу писати ни у најсмјелијим сновима нисам сањала.Књига је за мене вриједност која гради нешто посебно у срцу оног ко је чита.Препозна се човјек у прочитаном:

…“младе сиједе главе,којима је потпуно или дјелимично украдена безбрижност и радост младих година.“(Знакови поред пута-Андрић 1946 г.)

„Молитва“ је срцем и душом посвећена Људима који нису преживили…а имали су сва права да живе,да стварају,да ходају,да воле,да их волимо, да нам значе, да им значимо… када оду без поздрава, а ти не умијеш да се одупреш болу који пали, тузи коју осјећаш, немоћоћан да прихватиш, нити можеш да заборавиш…призиваш сузе…прокапајте…неће…молиш их, опет неће.Неће.Камен је у мојим грудима, многа имена у моји-нашим Молитвама.Подижеш поглед према небу и запиташ:

-Боже има ли мелем за истине, лијек за ране, како да научим да живим са тим… Потичем из села Смолуће, гдје се од јуна до августа ’92. налазило у окружењу око 7000 људи, становништво саме Смолуће и заједно са нама дијелили су судбину становници три сусједна села Потпећ,Тиња,Лукавчић…боли и данас сјетити се преживљеног.

У Молитви су приче нас који смо преживјели и сјећање на многе од Њих који нису. Слава Им и Част. Ми који смо преживјели та тешка и рђава времена, ни данас немам ријечи којима бих објаснила колону од 7000 људи која излази у једном дану. Шта је то што је 7000 људи покренуло?Голи живот? Безнађе?Инстикт? Судбина? …разишли смо се свуда по свијету са благом које носимо у генима, што нам је даровано рођењем, што је прирало уз нас док смо одрастали, што су нам мајке са љубављу усадиле, баке несебично даривале, очеви и дједови још више обогатили, то благо што ни један лопов неможе украсти а ни рђа неможе појести да то благо ширимо ту гдје нас је живот довео…

Која је ваша порука читаоцима?

-Причајте приче, у причама је увијек уткана нека тајна или ИСТИНА ДА СЕ САЧУВА ОД ЗАБОРАВА.

Дугујем захвалност Лекторици,Уреднику и Издавачу и Људима који помажу да и ово издање Молитве стигне до свих заинтересованих.

Уколико желите да поручите књигу можете то учинити преко Фб профила Вера Јовић

Уколико желите да објавите ваше радове, контактирајте нас на мејл asoglas.oglasnik@gmail.com или на смс тел 0038766211920

Или на Фб страници АСоглас Издаваштво

О Dejan Spasojević

Проверите и

Из штампе је изашла збирка кратких прича “ ДАН ЈЕ МОГАО ДА ПОЧНЕ“ Жељке Аврић

ОБИЉЕ НА ТРПЕЗИ САЖЕТОСТИ   (Над збирком кратких прича Дан је могао да почне Жељке …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *