Una Mijatović

Biografija- Una Mijatović

Una Mijatović rodjena 25.7.2005. u Banja Luci. Mlada pjesnikinja ima 17 godina i pisanjem se bavi od svoje trinaeste godine. Pohadjala je osnovnu školu ,,Branko Ćopić“, pri kraju koje je i započelo njeno književno stvaralaštvo. Una je trenutno učenik srednje Medicinske škole i pohadja treći razred. Pored svog maternjeg jezika govori i engleski jezik, na kojem je zabilježena i jedna pjesma u zbirci pjesama pod naslovom ,,Remember“. Pored pisanja, bavi se  sportom, a posljednjih godinu dana i fotografijom. Hartija i kanilo, su joj postali najbolji prijatelji, ali i bijeg u sopstveni svijet i maštu, koji nikada neće naći ni približnu zamjenu, kako Una tvrdi. Takodje, sigurno tvrdi kako ne postoji ljepši svijet od onog koji sam sebi predstaviš riječima na papiru. Pravi način da zašije svaku ranu, a i otvori vrata novim prilikama jeste navedeni, sa sigurnošću govori mlada pjesnikinja. Isti taj u kojem se svako može pronaći, pogotovo mladi, jeste prikazan u njenoj prvoj zbirci ,,Drugi dio mene“. Nakon završene srednje škole, želi da nastavi školovanje u već izabranoj profesiji, ali isto tako i da proširuje svoj književni svijet novonapisanim zbirkama i djelima.

Takodje, isto toliko želi da se nastavi ostvarivati u fotografiji i unapredjenju sopstvene ličnosti. Mlada Una, kako kroz zbirku prožima sve od emocija do ponora i tuge, takodje provlači svoje djetinjstvo koje, kako sigurni tvrdi, je bilo ,,za poželjeti“.

Odrastajući je pronalazila sebe, gubila isti, ali uvijek zadržavala jedan istinski dio, koji želi da ovom zbirkom svako pronadje.

 

 

О Dejan Spasojević

Проверите и

Стојанка Ђокић

БИЉЕШКА О ПИСЦУ Стојанка Ђокић је рођена 1990. године у Бијељини, гдје је завршила Гимназију …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *