Представљена књига пјесама „Чвор“ Бранимира Радовића

Књига „Чвор“ аутора Бранимира Радовића у којој је сабрано тридесетак пјесама представљена је у фочанском Центру за културу и информисање. Књига је подијељена у пет циклуса – Вијенац за оца, Бјелина, Рајска душа, Хијене и Трун.

Уносећи у своју лирику филозофију Радовић је пјесник који читаоце уводи и у стварност и у машту. Стиховима о љубави, младости, чежњи за прошлим временима тјера их на смиреност и самопоштовање, што није честа појава у данашњој поезији, речено је на промоцији.

-Радовић је један од пјесника у Републици Српској или у овом дијелу Републике који завређују посебну пажњу прије свега што се његова поезија мора читати бар два пута. Није то поезија која се понесе за клупу да се шапуће дјевојци или се носи на море. Напротив, то је поезија која има духовно и поетско прошће које чини пјесника важним и потребним-рекао је рецензент књиге Слободан Ристовић.

Књига „Чвор“, за коју му је на прошлогодишњим „Дринским књижевним сусретима“ у Зворнику припала прва награда,  Радовићево је седмо књижевно остварење.

Претходно је објавио поеме „Зоран“ и „Жбир“, збирку пјесама „Игле“, и збирку сонета „Она“, те романе „Траг“ и „Расути бисери“.

-Збирка пјесама „Чвор“ настала је прошле године у ово доба, јер љети пишем пјесме, зими прозу. Посебну важност даје јој што садржи сонетни вијенац – Вијенац за оца. Покушао сам и саркастично да дам свој политички осврт на неке теме попут Европске уније и насељавање Америке, што никада нисам радио. То се односи на пјесме Мишјак и Осветник-рекао је Радовић.

Књига је објављена у издању зворничке издавачке куће „АСоглас издаваштво“.

Радио Фоча

Новинар: Дејан Мандић

 

О Dejan Spasojević

Проверите и

Из штампе је изашла збирка кратких прича “ ДАН ЈЕ МОГАО ДА ПОЧНЕ“ Жељке Аврић

ОБИЉЕ НА ТРПЕЗИ САЖЕТОСТИ   (Над збирком кратких прича Дан је могао да почне Жељке …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *