Ускоро збирка пјесама КАД ЉУБАВ ПРОГОВОРИ, ауторке Илинке Матић

Разговарамо са пјесникињом Илинком Матић из Зворника…

АСинфо: Можете ли нам рећи нешто више о себи…

-Илинка Дадић Матић рођена 18. 10. 1965 године село Оћеновићи .Од оца Паје и мајке Милеве.Живим у Зелињу.Мајка и бака.Бавим се пољопривредом.Пишем стихове.

АСинфо: Од када се бавите писањем и колико сте до сада књига објавили?

Дуго се бавим писањем.Ахтивније од 2014 године. Тад сам издала своју прву књигу. Варница у пепелу.Слиједе: Стаклени пут , Жеље и осјећаји . 4.књига је тек изашла под називом Кад љубав проговори.

АСинфо: Ових дана из штампе излази ваша четврта књига у издаваштву АСоглас-а под називом ”КАД ЉУБАВ ПРОГОВОРИ”, можете ли нам рећи нешто више о тој књизи?

-Пишем намјенске пјесме.То значи да је свака пјесма неком намјењена. Неки стихови су из квадратуре круга.Неки из наше свакодневнице.Неки су посвећени мојој породици. Инспиришу ме занимљиви догађаји.Сматрам да их вриједи уоквирити у стихове.Исти изазивају емоције.Некад падне и по нека суза. Стихови говоре о оствареној и не оствареној љубави. О неким тужним и срећним тренуцима. Неке пјесме су за компоновање . Па се надам да ће ми се и та жеља остварити. Све је добро док љубав говори. Сматрам да је једна поучна књига.

АСинфо: Били сте учесник прошлогодишњих Дринских књижевних сусрета, можете ли нам рећи ваше утиске…

-Дрински сусрети су нешто што нам треба. Свакако су такви сусрети Величанствени.То је једна велика породица и драго ми је што припадам истој.

АСинфо: Да ли планирате промоцију нове књиге у вашем родном граду и када?

-Да, промоцију књиге Кад љубав проговори , правићу у Зворнику 4. 2. 2020.године. Захвална сам свима који су сарађивали на изради књиге. Позвани су сви који желе чути моје стихове.


Знам Лакше ми је кад душу отворими папиру кад се повјеравам.Стиховима кад срца освајоммјесто ријечи суза проговара.Тада није све у воду пало,то ми срце са осмехом вели.Неке пјесме по наруџби пишем.Задовољство обострано желим.

О Dejan Spasojević

Проверите и

У припреми збирка пјесама “ НЕВИДЉИВА РУКА СПАСА“ Душке Ристић

Рецензија: Сенахид  Незировић: Поетски  првенац  Богољупке  душе (Душка  Ристић: „Невидљива Рука Спаса“, поезија, издавач: „АСоглас“, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *