Ускоро ”Рода од заната” – Мирослав Кокошар

О књигама за децу Мирослава Кокошара, говорио сам у телевизијским емисијама. Остајем при оном што рекох: осећај за хумор и здраво ведро гледање на свет у песмама, уз то врло вешто и професионално обученим у лепу форму, оно је што ја посебно волим у песништву Мирослава Кокошара.

                                                           Душко Трифуновић

 

Духовита поезија за децу. То је оно што деца траже од песника! Мирослав Кокошар им то даје. Лепршавим стиховима уме да врати у детињство и оне најозбиљније и у поодмаклим годинама. Читајте га кад сте тмурни, нерасположени, уморни и безвољни. Видећете, вратиће вам осмех после прве прочитане песме.

                                                           Раша Попов

 

… Поезија Мирослава Кокошара има све атрибуте, добре, у традицији очеличене, у пракси потврђене, а код деце свакако прихватљиве литературе… Његове песме спадају у доказни материјал за тврдњу да је документарна поетика дефинитивно победила у српском стрваралаштву за децу.

                                                           Љубивоје Ршумовић

 

…Нежан, духовит, благ и увек на страни детета, овај наш савремени песник припада кругу најбољих песника за децу у савременој српској поезији.

                                                           Перо Зубац

 

…Ова књига нема нити једну сувишну песму, сувишну строфу, сувишни стих, што није случајност, већ сада увелико препознатљив песнички стил Мирослава Кокошара, који на најбољи могући начин демонстрира своје песничко искуство и мајсторско владање нашим „занатом“. Писати тако сажето и једноставно подразумева не само велики таленат, већ и максимално пажљив и стрпљив рад на свакој песми…                                                        

Пеђа Трајковић

 

Не постоји у српском видокругу песник за децу а да сажетије пише песме од Мирослава Кокошара. Нико не уме једноставније, а поучније да искаже свој дар и освоји напречац срца публике. Задивљујуће је колико деца воле поезију Мирослава Кокошара…

Тоде Николетић                  

 

МИРОСЛАВ КОКОШАР

 

            Рођен је 1952. године у Бабићима код Шипова. Објавио је више књига прича и песама за децу и за одрасле. За свој књижевни рад је награђиван. Заступљен је у антологијама и уџбеницима. Неке песме су му компоноване и награђиване на дечјим музичким фестивалима. Песме су му превођене на руски, енглески, румунски, русински и македонски језик. Члан је Удружења књижевника Србије и Књижевног друштва Раковица.

Живи и ради у Београду.

 

О Dejan Spasojević

Проверите и

У припреми збирка пјесама “ НЕВИДЉИВА РУКА СПАСА“ Душке Ристић

Рецензија: Сенахид  Незировић: Поетски  првенац  Богољупке  душе (Душка  Ристић: „Невидљива Рука Спаса“, поезија, издавач: „АСоглас“, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *