Početna / Uncategorized / VLASENIČANIMA PREDSTAVLJEN “RAZGOVOR SA DUŠOM”

VLASENIČANIMA PREDSTAVLJEN “RAZGOVOR SA DUŠOM”

Tekst: T.Golijanin/Info portal VLASENICA 24

    Uz poštovanje svih propisanih mjera, ljubiteljima lijepe pisane riječi, u Narodnoj biblioteci u Vlasenici, predstavljen je „Razgovor sa dušom“, prva knjige Vlaseničanke Stojanke Kosorić Nikolić 

   „Presrećna sam što smo, uprkos trenutnoj situaciji, uspjeli organizovati ovu promociju, iako mnogi koji su željeli nisu mogli biti sa nama zbog ograničenja broja ljudi koji smiju biti na jednom mjestu. Zahvalna sam svima koji su me podržali u mom stvaranju, u mom pisanju. Oduvijek mnogo čitam, i iako sam, kao srednjoškolka, pisala lijepe sastave, nikad nisam ni pomišljala da ću pisati poeziju. Ipak, čitanje knjiga jednog ruskog pisca, Vladimira Megrea, i priča o njegovoj Anastasiji, ostavilo je na mene veliki trag i tada sam počela da stvaram stihove. Ovo su moji prvi koraci i drago mi je što je moja prva knjiga ovako prihvaćena“, istakla je autorka Stojanka Kosorić Nikolić.

Stojanka Kosorić

   Promociju zbirke pjesama „Razgovor sa dušom“ je, u saradnji sa vlaseničkom bibliotekom, organizovao Književni klub „Luča“. 

   „Stojanka Kosorić Nikolić je pjesnikinja koja je u srednjim godinama zakoračila u poetske vode, na književni put, i svojom poezijom iznenadila sve nas u književnom klubu. Već je izgradila poseban stil, iako joj je ovo prva zbirka. Njena poezija je neobična,  veoma zrela, duhovna, lirski dotjerana, puna metafora i zaista je jedno otkrovenje“, kazao je Aćim Todorović, predsjednik Književnog kluba „Luča“, čiji je i Stojanka član. 

   Među najzaslužnijim što je ova knjiga ugledala svjetlost dana je zvorničko „ASoglas izdavaštvo“.

   „Imali smo dobru recenziju koja je preporučila ovu zbirku za objavljivanje, tako da autorka može biti ponosna na svoju prvu knjigu, a mi na još jedno uspješno izdanje. Radi se o zbirci pjesama kroz koju pjesnikinja projektuje svoju bezazlenost, svoju ljubav prema svijetu, prema društvu, prema svemu“, smatra Dejan Spasojević, vlasnik i urednik izdavačke kuće „Asoglas izdavaštvo“. 

   Veliku podršku Stojanki su dale i njene kolege iz Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ u Vlasenici.

   „Naša koleginica je žena koja je puna ljubavi i koja u sebi nema ni trunku mržnje ili zavisti. Ona osluškuje sebe, svoje potrebe i potrebe drugih i to prenosi na papir. Kroz njene pjesme možemo vidjeti da ona cijeni prave životne vrijednosti, moralne vrijednosti, a to su na prvom mjestu porodica i veze sa prirodom. Dok čitamo njene pjesme, ona nas vraća sebi, da se preispitam kako idemo kroz život, da li je to ono što zaista želimo ili nešto treba da mijenjamo“, zaključila je Ilinka Ninić, direktorica vlaseničkog srednjoškolskog centra.

   Zbirka pjesama „Razgovor sa dušom“ objavljena je početkom 2020. godine. 

O Dejan Spasojević

Proverite i

U BIBLIOTECI SE TRAŽILO MJESTO VIŠE – predstavljena knjiga „Udahnuto djetinjstvo“ Snežane A. Topalović

U Narodnoj biblioteci u Trebinju večeras je predstavljena knjiga „Udahnuto djetinjstvo“, autora Snežane A. Topalović …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *