Свјетски дан поезије обиљежен у Народној библиотеци „Владимир Гаћиновић“ у Билећи (ФОТО)

Захваљујући сарадњи Народне библиотеке и Основне школе „Петар II Петровић Његош“  у просторијама библиотеке одржан је час посвећен Свјетском дану поезије.

Часу су присуствовали ученици шестих разреда Основне школе „Петар II Петровић Његош“ који су говорили омиљене стихове, али и аплаузима поздравили другаре из трећег и петог разреда који су говорили пјесме Радмиле Шиник.

Сара Куљић, Алекса Бабић, Ирина Роган, Ђорђе Јокановић, Ђорђе Јањић, Ђорђе Михић, Јелица Албијанић и Калина Боро за учешће на такмичењу рецитатора изабрали су пјесме Радмиле Шиник.

Поменути ученици стихове су говорили и на данашњој свечаности.

Пјесникиња Радмила Шиник истиче да је почаствована што су ученици изабрали баш њене стихове, те нагласила да јој то додатни мотив да ствара и пише.

„Ово ми је вјетар у леђа, показатељ да неко цијени  оно што стварам, али и одговорност да још више пишем. Моја дјеца били су ученици ове школе, па овај догађај за мене има посебну, додатну емоцију. Желим да се захвалим ученицима, родитељима, наставницима, директору школе и нашој директорици који су организовали овај час поезије“, истакла је Радмила Шиник.

Професорица српског језика Раденка Капор поручила је да нас овај дан треба подсјетити на снагу  и важност пјесничке ријечи, која је на маргини  друштвеног интересовања.

„У свакодневној трци за нечим, људи ријетко имају времена за лијепу ријеч и пјесништво. Стога, застанимо за тренутак и бар данас  прочитајмо и рецитујмо стихове, те на тај начин прославимо долазак прољећа и међународни дан поезије“, рекла је Раденка Капор.

Обиљежавање Свјетског дана поезије засладили су артикли  из Слатке куће.

Свјетски дан поезије прославља се 21. марта и установљен је од стране УНЕСКО-а 1999. године. Сврха овога дана ја промоција читања, писања, објављивања и проучавања поезије у школству широм свијета.

 

 

О Dejan Spasojević

Проверите и

Аида Гутић

    Аида Гутић, рођена 1. новембра 1981. године у Зворнику. Супруга и мајка двоје …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *