ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА „УДАХНУТО ДЈЕТИЊСТВО“

ЗВОРНИК, 6. МАРТА /СРНА/ – У зворником Дому омладине предствљена је вечерас књига „Удахнуто дјетињство“ аутора Снежане А. Топаловић из Сарајева, која живи и ствара у Бијељини.

Топаловићева је рекла да збирка прича „Удахнуто дјетињство“ говори о људима из њене рошлости, њој блиским, о њиховим судбинама које су, како је рекла, врло често и трагичне.

Истичући да се први дио књиге назива „Сјећања“, Топаловићева је рекла да се други дио зове „Неко ново вријеме“.

„У другом дијелу књиге су приче које говоре о наметнутим стандардима, о темпу овог времена  у коме живимо и јуримо за новцем,  а успут заборављамо да се најважније ставри не могу купити“, рекла је Топаловићева.

Рецензент Милан Стојановић сматра да је збирка прича Топаловићеве својеврстан омаж једном времену, људима тог времана, поштовању, моралу, свјесности, савјесности и одговорности.

„Њене приче враћају нас у дјетињство, у вријеме другачијег и чини се једноставнијег и безбрижнијег живота“, рекао је Стојановић.

Рецензент Милован Миланко Лелек каже да је скоро свака прича аутора пуна стварног животног искуства, одраз и доброг и лошег, с пуно порука, савјета и поука шта ваља, шта не ваља, шта људе чини људима, а шта нељудима, јер људи има свакаквих – одгворних, себичних, добрих и злих, паметних и недоказаних, поштених и кварних.

„У једној од тих прича аутор рече: ‘Људи су спремни на све. Људи су Христа разапели!’“, каже Лелек.

Уредник књиге „Удахнуто дјетињство“ Дејан Спасојевић  сматра да је ријеч о квалитетно написаној збирци прича  као свејдочанству једног времена.

„Рради се о врло талентованом аутору који влада и формом и суштином, који уводи читаоца у свијет главних јунака, са истакмутим даром  врло вјештог приповиједања.

Књига је изашла у издању зворничке издавачке куће „АСоглас“. /крај/мсг/фото

О Dejan Spasojević

Проверите и

Аида Гутић

    Аида Гутић, рођена 1. новембра 1981. године у Зворнику. Супруга и мајка двоје …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *