Početna / Autori / Đorđe Maksimović

Đorđe Maksimović

Đorđe Maksimović, banjalučki pisac, rođen je 7. avgusta, 1993. godine. Osnovnu i srednje obrazovanje završio je u Banjoj Luci, gdje je potom upisao prava. Poslije završetka osnovnih studija, upisao je master studije iz oblasti krivičnog prava koje trenutno pohađa. Pisanjem se bavi od srednje škole. Pisao je za časopis „GamePlay“, te je bio pomoćnik urednika časopisa „Iustitia“, službenog lista Pravnog fakulteta. Trenutno obavlja pripravnički rad u banjalučkom Osnovnom sudu, te honorarno radi poslove prevođenja za englesko govorno područje.
Sa pisanjem fikcije i poezije počeo je tokom studija. Učesnik je mnogobrojnih konkursa, a njegovi radovi uvršteni su u domaćim, ali i balkanskim zbirkama. Njegova priča „Smrt je nosila rukavice“ našla se i u Zborniku „ASoglas“ za 2019. godinu. U julu 2019. godine, Đorđe je objavio svoju prvu samostalnu knjigu za „AS Oglas“ i to zbirku krimi i horor priča. Prvo izdanje rasprodano je za samo dva mjeseca, a Đorđe trenutno radi na novim proznim radovima. U slobodno vrijeme, pored pisanja bavi se fotografijom.

O Dejan Spasojević

Proverite i

Savo Božić Ružin

ČEMU GRAMZIVOST Nespokojan je čovek,a zanet zvezdanim svodom!Pogleda uprtog u jedinu tačkui moleči se Nevidljivom,lice …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *