Početna / Vijesti / Promocija prve knjige Željka T. Kovačevića „Nova koža“

Promocija prve knjige Željka T. Kovačevića „Nova koža“

U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci „Derviš Sušić” u Tuzli upriličena je promocija knjige „Nova koža” kojoj su prisustvovali mnogobrojni ljubitelji pisane riječi. Na promociji su o knjizi  govorili, Dejan Spasojević, izdavač i profesor Stanislav Tomić dok je moderator bila Amela Petričević.

 

 

Radnja romana „Nova koža” odvija se u periodu od 1562.godine do 1806.godine. Junaci Kovačevićevog  romana žive svoje živote opterećene različitostima, prisutnim surovim pravilima društvenih odnosa koji su tada vladali, skoro nespojevim suprotnostima iako višestruko čak i genetski povezanih ljudi i stvari na jednom prostoru i u jednom vremenu.

– „Siguran sam da hroniku ovog tipa, poslije Meše Selimovića do današnjih dana, niko od autora s našeg područja nije opisao na sličan način, tako da to daje težinu ovom Kovačevićevom književnom ostvarenju. Pisac Meša Selimović bi sigurno bio ponosan na sugrađanina Željka Kovačevića i njegovo književno ostvarenje”, kazao je Dejan Spasojević.

Ova knjiga promoviše vrijednost praštanja i to čitalac može da osjeti. „Oprostiti nekome znači osloboditi se jarma duše, pritiska kojeg čovjek trpi.  Oprostom sav teret prelazi na onoga kome je oprošteno. Ako oprosti jedan čovjek drugom , može da se rodi veliko prijateljstvo i bliskost. Veličina duše je u veličini onoga koliko možeš praštati”, kaže autor a zabilježio je recenzent knjige Stanislav Tomić.

 

 

 

O Mile Vuković

Proverite i

Akcija tokom 2020/2021.godine ( štamparija &izdavaštvo ASoglas )

ASoglas akcija za 2020/2021.godinu… -Besplatna recenzija i lektura, CIP broj za sva izdanja u 2020/2021 …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *