Početna / Autori / Intervju sa Željkom Ignjatić

Intervju sa Željkom Ignjatić

ASinfo: Pozdrav za vas, viđeli smo da ste uvršteni u ovogodišnji zbornik kraktih priča i pjesama ASoglas idzavaštva koji je promovisan na književnoj manistaciji ’’Drinski književni susreti’’ u Zvorniku.Možete li nam na samom početku recite nešto više o vama ?

  • Zovem se Željka Ignjatić, rođena sam 8. avgusta 1964. godine u Zenici, živim u Doboju od 1979. godine, tu sam završila srednju ekonomsku školu 1982. godine, razvedena , bez djece. Suočavajući se na životnom putu sa bolnim gubicima, neostvareni snovi i težnje i želja da slijedim pretke da porodično stablo se grana, spoznaja da moja grana porodičnog stabla je doživjela svoj kraj, rađa bol i vodi me u kreativno stvaralaštvo, pisanje pjesama je govor duše. Do 2013. godine pjesme su bile moja intima i slijedom događaja, počinjem da objavljujem na fejsbuku u grupama gdje se okupljaju autoru i dijelim pjesme sa drugima.

ASinfo: Želimo da čujemo vaše utiske sa pomenute književne manifestacije …

  • Učestvujući na književnim konkursima, srećna sam da sam poslala pjesmu na konkurs Drinski književni susreti u Zvorniku. Učeđće na manifestaciji u organizaciji ASoglas izdavaštva obogaćuje ne sam susret autora već za početak doživljava veliki odziv autora na konkurs. U organizaciji i divnom gostoprimstvu u koji je neophodno uložiti veliki trud da bi sve teklo ležerno. Uvijek volim reći da poslije druženja imam novi biser i poetski lančić druženja je sve duži, druženja su važna kako za stvaralaštvo tako i za bogaćenje duše bliskošću srodnih duša.

Ovo su drugi Drinski književni susreti, organizatori su dosegli visok rezultat kako brojem poslatih autorskih radova tako i dobrom organizacijom, na radost svih nas da smo u vremenskim nepogodama ispunilu želju srca i bili učesnici manifestacije i druženja koje je uslijedilo uz večeru.

Želim od srca dalji uspjeh, temelji su čvrsti, nadgradnja će biti inspiratitvna sa radošću ću da pratim i učestvujem u narednim Drinskim književnim susretima.

ASInfo: Da li ste do sada objavljivili neki naslov i šta je ono o čemu ste pisali?

  • Iza mene je zbirka pjesama „IZAZOV“ objavljena 2017. godine, ljubavna poezija je središte stvaralaštva, ljubav u lepezi varijateta je osnov na kome svijet počiva. Citaom iz recenzije Vasilija Šainovića, profesora književnosti dajem esencijalni utisak o zbirci: „Pred nama su, dakle, zreli stihovi duboke iskrenosti kakva se podrazumjeva uz ispovijedni ton i neskrivenu namjeru autirkonog lirskog subjekta da se sugestivno obrati srodnoj duši čitaoca i nađe odjeka u njoj.“

ASinfo: Da li ste član nekog književnog kluba i da li u vašem gradu ima kulturnih dešavanja?

  • Član sam Književnog kluba „Jovan Dučić“ iz Doboja od 2013. godine, u tom periodu sam učesnik na mnogim konkursima, izdvojila bih druženje na „Pesničko proleće Čukarice“, „Vidovdanske besjede“ Vučijak, „Prljača“ u Derventi, „Gori lila uoči Ilina“ Pelagićevo, obilježavanje godišnjice Književnog kluba „Savovanje“ iz Šamca, druženje u zavičajnom udruženju Srba „Korjeni“ u Somboru, „Suze Kozare“ u Gradišci, Drinski književni susreti u Zvorniku i „Srpske golgote HH vijeka“ u Doboju. U mnogim zbornicima sam uzela učešće ali druženja imaju poseban značaj za svakodnevni život, u tim danima sunce bliskosti obasja cijelo biće koje se veseli svakom novom susretu.

U Doboju osim pjesničkih promocija Književnog kluba Jovan Dučić iz Doboja, organizuju se gostovanja pjesnika i književnika iz regiona. Krajem decembra imamo književni susret povodom konkursa „Srpske golgote HH vijeka“

ASinfo: Vaša poruka čitaocima na isteku ove 2018.godine…

  • Kada podvučem crtu na isteku kalendarske godine, najvažnije mi je osjećaj da sam radila najbolje što sam umjela.

Poruka: Naći radost u malim stvarima, to otvara put većim ostvarenjima, „život“ nagradi pozitivan stav.

ASinfo / Dejan Spasojević

O Dejan Spasojević

Proverite i

Intervju sa Goranom Vukovićem, predsjednikom – Srpskog književnog kluba ”Talasi” iz Prnjavora.

-Svaki pisac, jednim od najznačajnijih trenutaka vezanih za stvaralaštvo, smatra svoje početke stvaranja. Za koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *